Doktor DOLITTLE prihaja v MOJKINO

  • Vpisana dne 05.01.2020 ob 10:49
Doktor DOLITTLE prihaja v MOJKINO

Januarja v MOJKINO prihaja zgodba o zdravniku, ki se lahko pogovarja z živalmi. Posneta je po liku doktorja Dolittla, ki ga je ustvaril angleški pisatelj Hugh Lofting, glavna vloga ekscentričnega zdravnika pa je pripadla igralcu Robertu Downeyju Jr.

Film je režiral dobitnik oskarja Stephen Gaghan (Siriana, Preprodajalci), poleg Downeyja Jr., ki sodeluje kot izvršni producent, pa v filmu zaigrajo ali so živalim posodili svoj glas Antonio Banderas, Michael Sheen, Jim Broadbent, John Cena, Marion Cotillard, Ralph Fiennes, Selena Gomez, Tom Holland, Rami Malek, Kumail Nanjiani, Craig Robinson, Octavia Spencer, Emma Thompson in drugi.

ZGODBA:

Potem ko je pred sedmimi leti izgubil ženo, se ekscentrični doktor John Dolittle (Robert Downey Jr.), slavni zdravnik in veterinar kraljice Viktorije Britanske, umakne pred svetom za visoke zidove graščine Dolittle, družbo pa mu delajo le eksotične živali. Ko pa mlada kraljica (Jessie Buckley) hudo zboli, se mora Dolittle, čeprav nerad, odpraviti na epsko pustolovščino na mitičen otok, da bi našel zdravilo, pri tem pa si povrne duhovitost in pogum, ko naleti na stare nasprotnike in odkrije čudežna bitja.

Zdravniku se na popotovanju pridružijo mladi, samoimenovani vajenec (Harry Collett) in hudomušna izbrana družba živalskih prijateljev - med njimi nestrpna gorila (dobitnik oskarja Rami Malek), navdušena, a neumna račka (dobitnica oskarja Octavia Spencer), prepirljiv in ciničen noj (Kumail Nanjiani), vznemirljiv polarni medved (John Cena) ter trmasta papiga (dobitnica oskarja Emma Thompson), ki je zdravnikov zaupnik in svetovalec.

Družinsko pustolovščino Dolittle si boste lahko ta mesec, od 16. januarja naprej, ogledali na vseh lokacijah MOJKINO.

Vstopnice si že lahko zagotovite v predprodaji na: https://mojkino.mojekarte.si/tickets/Dolittle

Vljudno vabljeni! :)