V MOJKINO PRIHAJA ROMANTIČNA KOMEDIJA LAST CHRISTMAS

  • Vpisana dne 26.11.2019 ob 23:35
V MOJKINO PRIHAJA ROMANTIČNA KOMEDIJA LAST CHRISTMAS

V MOJKINO prihaja romantična komedija, ki temelji na skladbi Last Christmas pevca Georgea Michaela. Idejo o zgodbi je producent David Livingstone razvijal pred desetimi leti, oskarjevka Emma Thompson je projekt predstavila slavnemu pevcu, ki je bil navdušen. V filmu pa bomo slišali že znane skladbe pevca, pa tudi nekaj novih, ki še nikoli niso bile objavljene.

V glavnih vlogah zaigrata Emilia Clarke (Igra prestolov) in Henry Golding (Milo za drago, Crazy Rich Asians), zaigra pa tudi Thompsonova in Michelle Yeoh. Romantično komedijo je režiral Paul Feig (Milo za drago, Vohunka, Dekliščina), scenarij pa sta napisali Thompsonova, ki sodeluje tudi kot producentka, in Bryony Kimmings.

Zgodba govori o Kate (Emilia Clarke), mladi ženski, ki živi v Londonu, je malce zmedena, izgubljena in nima obstanka. Želi si uspeti kot pevka, hodi na številne avdicije in dela v trgovini z božičnimi okraski. Njeno življenje je polno slabih odločitev, za njo je več neuspešnih zmenkov in prav nič ji ne gre po maslu. Ko v njeno življenje vstopi Tom (Henry Golding), ki je njeno čisto nasprotje, se ji življenje obrne na glavo in zdi se preveč dober, da bi bil resničen. In ko se London pripravlja na enega najčudovitejših praznikov v letu – božič, se zdi, da jima bližina ni usojena. A včasih je treba prisluhniti srcu in treba je imeti upanje.

ZANIMIVOSTI:

  • Romantično komedijo so snemali v božičnem času v Londonu. Ker je mesto v tem času že tako ali tako lepo okrašeno, so dodali le nekaj lučk in iskric, da je bilo še bolj magično. Da pa so se izognili množicam, ki bi motile potek snemanja, so ustvarjalci večino prizorov na prostem pričeli snemati ob 2. uri zjutraj.
  • Tudi pevec George Michael je delal v zavetišču za brezdomce. Delal je anonimno.
  • Film vključuje glasbo Georgea Michaela, tudi grenko-sladko praznično klasiko, po kateri je film dobil naslov. V romantični komediji pa je tudi nov in doslej še neobjavljen material legendarnega dobitnika grammyja, ki je v svoji ikonski karieri prodal več kot 115 milijonov albumov in posnel deset pesmi, ki so zasedle prvo mesto lestvic.

Vstopnice za film so že na voljo na: https://mojkino.mojekarte.si/tickets/Last+Christmas

Vljudno vabljeni :)