V MOJKINO PRIHAJA JOKER

  • Vpisana dne 06.10.2019 ob 13:24
V MOJKINO PRIHAJA JOKER

Joker s Joaquinom Phoenixom je eden tistih filmov, po katerem si zapomnimo določeno filmsko leto. Leto 2019 si bomo definitivno zapomnili po njem.

Joker je nikoli povedana zgodba o enem izmed najbolj znanih negativcev v stripovskem svetu. Joker je izmišljen lik, ki se pojavlja v DC stripih, ustvarili pa so ga Jerry Robinson, Bill Finger in Bob Kane. Prvič se je pojavil daljnega leta 1940 v stripu Batman #1. Skozi svoja stripovska pojavljanja je Joker prikazan kot visoko inteligenten kriminalec, njegova karakterizacija pa se je skozi različna obdobja zelo spreminjala.

Joker torej nikakor ni klasičen akcijski film DC vesolja, niti se s tem noče povezovati. Gre se za poglobljeno študijo razdeljene, labilne in predvsem psihično bolane osebnosti, katero okolje in pokvarjenost družbe pripeljeta do roba in do rojstva karikature, ki je JOKER, kot ga poznamo.

Po tem Jokerju definitivno ne bomo potrebovali nobenega novega, niti ga ne bomo želeli. Film je mojstrovina, presežek in poezija, tako v igri, scenografiji, filmografiji, fotografiji in glasbi. Temačen triler z obilico bolanega smeha, ki bo vsakemu gledalcu segel v srce je, veliko presenečenje. Vse pozitivne kritike iz Beneškega filmskega festival in 8-minutne stoječe ovacije so več kot upravičene – Joker bo ostal v mislih gledalcev še dolgo po temu, ko se bo kino projektor ugasnil.

Filmsko mojstrovino JOKER si boste lahko ogledali tudi na vseh rednih lokacijah MOJKINO v OKTOBRU.

Vstopnice pa si čimprej zagotovite na: https://mojkino.mojekarte.si/tickets/Joker

Vljudno vabljeni! :)